Güzellik Editörümüz Nilşah Arslan’dan 2019 Makyaj Tüyoları!

Makyaj, sektörde ticari anlamda markaların sürekli kendilerini geliştirmeleri, yenilemeleri gereken bir alan. Sektöre ilk başladığım yıllarda makyaj konusu ihtiyaca yönelik, gündüz makyajı, gece makyajı, gelin makyajı şeklinde bir ayırım içerirken, şimdi günlük hayatımızın daha çok içinde yer alarak, bakım yapma etkisine de sahip bir özellik gösteriyor. 2019 makyajı trendi

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

youtube.com/msemedya

Rujlar dudak koruyucu özelliğe sahip, fondötenler bb, cc gibi özellikleri olan, güneş lekelerine karşı, lekeleri kapatan ve lekelenmeyi önleyen etkiler içeriyor, artık tüm ürünler bakım yapmaya yönelik özellikler barındırıyor.Yani kullanılan makyaj malzemeleri artık sağlığa daha uygun.

Sephora

Bununla beraber, her sene kullanılan makyaj tarzları, tonları da değişiyor. Geçtiğimiz yıllarda kontürlü makyaj modaydı; yüzde şekillendirmeler, gölgelendirmeler yapılıyordu. Uzun yıllar bu trend sürdü, şimdi 2019 yılı itibarı ile ten makyajlarında farklı bir anlayış var; gölgelendirme makyajından çok, cildin tamamen sağlıklı görünmesine yönelik bir makyaj anlayışı belirgin. Duru, temiz bir cilt, sağlıklı bir görünüm önemli. Makyajda cildin temiz ve bakımlı durması esasına dayanarak, cildin kendi rengine uygun, ince dokulu fondötenler seçiliyor.

Estee Lauder

Göz altı kapatıcıları da yaygın kullanılıyor ancak geçmiş yıllarda tercih edilen çok açık renkler yerine, kullandığımız fondötenle uyumlu, tenimizle aynı renkte concealer ürünler kullanıyoruz. Göz altı ürünü ile fondötenin uyumlu olmasına dikkat edip, hatta yaz döneminde olduğumuzdan dolayı, ten makyajının iki farklı yapı şeklinde durmaması için boyun bölgesine de inmemiz gerekiyor.

Physicians Formula

Makyaj altı bakımları da oldukça önemli. Primer dediğimiz ürünleri fondöten altına uyguladığımızda yüzümüzde oluşan kaz ayakları, kaş arası çizgileri, dudak kenarı çizgileri ve dudak üstünde oluşan çizgilerin kapatılmasını sağlamakla birlikte, kullandığımız fondötenin bu çizgilerin içine dolmasını engellemiş oluyoruz.

Missha

Cildimiz yaz aylarında bronzlaştığı için, kış döneminde kullandığımız fondöteni kullanmaya devam etmemiz, kötü bir görünüm oluşmasına neden olur. Kullandığımız fondötenin, yeni bronzlaşmış cildimize uygun olacak şekilde bir ton koyusunu kullanmalıyız. Gölgelendirme makyajı artık çok fazla yok, ancak allıklar çok ön planda. Bronzer veya şeftali tonu allıklar yazın bronzlaşmış tenimizde hoş bir görüntü oluşturacaktır.

Bobbi Brown
Missha

Bronzer allıklarla beraber, elmacık kemiklerimizin üst kısmında high lighter kullanımı da oldukça yaygın; ancak ince dokulu olanlarından kullanmamız gerekiyor. High lighter’ları allıkların üzerine kullanabiliriz. Hatta gece makyajı yapıyorsak, high lighter’ı burnumuzun ve dudağımızın üst kısmına ufak şekilde dokundurarak güzel bir görüntü oluşturabiliriz. Kaş altında da ufak high lighter dokunuşlarıyla kaşımızı daha kalkık göstermemiz mümkün.

Sephora

Dudaklarda ten rengine geçiş var. Fondötenimizin birkaç ton koyusu ile sade görünümü tamamlayabiliyoruz, bu da yüzde makyaj yokmuş hissi yaratan sade konsepte uygun bir görünüm sağlıyor. Nude rujların yanı sıra glitter rujlar da yine moda. Aslında giydiğimiz kıyafet, girdiğimiz ortam gibi şartlara göre değişiyor. Yoğun bir göz makyajı söz konusu ise, dudakların nude tonlarda olup, geri planda olması gerekiyor. Far seçimimiz de yine cilt tipine, kullanacağınız ortama göre değişkenlik gösteriyor. Eğer göz kapağımızın elastikiyeti iyi bir durumdaysa makyajda glossy göz makyajları, parlak dokulu farlar tercih edilebilir.

NYX

Bu sene şeftali tonları oldukça moda. Şeftali tonları mor ile kombinlenebilir. Eyeliner yerine yumuşak dokulu göz kalemleri smoky formda kullanılıp, hafiften dağılmış bir göz kalemi ile bu görüntü elde edilebilir. Bu sene göz kalemi kullanımında göz altını çerçevelemenin de yaygın olduğunu görüyoruz. Göz kalemi veya eye liner ile grafitti uygulama yine var ama, bu uygulamayı yapacak olan kişilerin göz makyajında mat ve doğal renkler seçmelerini tavsiye ederim.

MAC
Lancome

Kaşlar için ise, kaşımızın rengine uygun kalem veya farlarla, akmayan göz kalemleri veya jel kaş rimelleri ile kaşlarımızı yukarıya doğru tarayarak etkili bir görünüm elde edebiliriz. Bir de yazın terleme sebebiyle makyajımızın akmaması için makyaj altı bazı mutlaka kullanılmalı. Rimelimizi sürmeden önce transparan bir pudra ve makyaj spreyi ile makyajımızı sabitledikten sonra rimelimizi sürerek makyajımızı tamamlayabiliriz. Rimel, makyajın olmazsa olmaz tamamlayıcısı olarak kesinlikle ihmal edilmemeli. Rimeli en son kullanıyoruz.

Nars

Giyimimize uygun makyajdan söz edecek olursak, öncelikle kıyafetimiz çok ön plandaysa makyajımızın o kadar ön planda olmaması gerekiyor. Örneğin bu yazın modası olan neon renkli giysilerin etkisini retro makyaj ile tamamlayabiliriz. Belirgin grafiti eyelinerları açık ve mat renk farla kombin ederek, ten makyajında fondöteni pudra ile sabitleyip doğal bir görünüm elde edebiliriz. Dudakları ise fuşyadan, kırmızının her tonuna kadar, üzerimizdeki neon renge uyum sağlayacak şekilde renklendirebiliriz…

Son bir öneri de, kullanacağımız şeftali veya bronz tondaki allığı, cocealer sonrası göz farı olarak kullanıp, dudağa da hafif bir parlatıcı sürerek yapacağımız pratik makyaj, yaz aylarına çok uygun olacaktır.

2019 makyajı trendi

She and Girls Yaz 2019 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde!

SHE AND GIRLS BAHAR 2024