H&M Group, şirketleri, tedarikçileri, tedarik zinciri politikaları ve uygulamaları ile sosyal ve çevresel etkileri hakkında ne kadar bilgi açıkladıklarına göre sıralayan Fashion Transparency İndeksi’nde 250 moda markası arasında birinci seçildi. H&M Moda markası birinciliği
Instagram Hesabımız
Moda endüstrisinin karmaşık ve opak bir tedarik zincirine sahip olduğu biliniyor. Şeffaflık, H&M Group’un sürdürülebilirlik çalışmalarının temel taşıdır. 2013 yılına dönüp baktığımızda, H&M Group tedarikçi listesini halka açık hale getiren ilk global moda perakendecilerinden biri oldu.
O zamandan beri grup, müşterilerin ürünlerinin nerede yapıldığını bilmesi için çalışıyor. Arket.com müşterileri, sevdikleri ürünleri üreten tedarikçileri ve fabrikaları kontrol edebiliyor, geçen yıl da hm.com, neredeyse tüm ürünlerinde üretim ülkesi, tedarikçi, fabrika isimleri, adresleri ve hatta fabrikadaki işçi sayısı gibi bilgileri sunmaya başladı.
Buna ek olarak, müşteriler bir kıyafetin üretiminde kullanılan malzemeler hakkında daha fazla bilgi edinebiliyor ve onlara kıyafetlerini geri dönüştürmeleri hakkında da hatırlatma yapılıyor.
“2020 Fashion Transparency İndeksi’nde birinci sırada yer almak bizim için büyük bir onur ve çalışmalarımızın büyük bir göstergesi. Daha sürdürülebilir bir moda geleceği sağlamak için olabildiğince şeffaf olmayı hedefliyoruz ve önümüze çıkacak zorlukları engellemek ve endüstrinin değişmesini sağlamak için.
Tamamen döngüsel ve iklim pozitif ve aynı zamanda adil ve eşit bir şirket olarak kapsamlı çalışmalarımızla, müşterilerin bilinçli kararlar verebilmeleri ve sektörde olumlu bir etki yaratabilmeleri için daha fazla şeffaflık adına adımlar atmaya kararlıyız” diyor Hanna Hallin, H&M Group Şeffaflık Strateji Lideri.
Fashion Revolution Haftası sırasında başlatılan Fashion Transparency İndeksi tüm tekstil endüstrisi için şeffaflık, tedarik zincirindeki iyi çalışma koşulları ve döngüsel bir ekonomiye geçiş ihtiyacı gibi önemli konular hakkında farkındalık yaratıyor.
H&M Group için, H&M group ürünlerinin ne şekilde üretildiğinin sorumluluğunu almak çok önemlidir. Şirket uzun yıllardır iyi çalışma koşulları, üretimin iklim, sağlık ve güvenlik üzerindeki etkilerini azaltmak için daha yüksek standartlar geliştirmek için çalışıyor.
COVID-19’un hızla yayılması gibi olağanüstü durumlarda bile, grup sorumlu satın alma uygulamaları yapıyor. H&M Group, tedarikçilerin ve çalışanlarının bu durumda son derece savunmasız olduklarının farkında. Bu nedenle, duruma destek olmak ve ortak bir endüstri çözümü bulmak için çeşitli ortaklar ve sektör paydaşlarıyla yakın bir iletişim halinde.
Gezegenin sınırlı kaynakları ve iklim krizi nedeniyle modayı üretme ve tüketme şeklimiz değişmelidir. Global bir moda perakendecisi olarak, H&M Group büyük bir rol oynuyor, bu yüzden grup tüm iş akışını tamamen döngüsel ve iklim pozitif olmaya yönelik dönüştürüyor.
Döngüsel olma; modanın tasarımı, üretimi ve kullanımı ve modanın asla bir atık olarak görülmemesi gerektiği konusunda farklı bir yaklaşıma sahip olmak anlamına geliyor. Moda, tekrar tekrar kullanıp geri dönüştürülerek değerli bir kaynak olarak ele alınmalıdır.
Bu nedenle, şirketin döngüsel olma tutkusu, müşterilerine, kıyafetlere yeniden kullanım ve geri dönüşüm yoluyla ikinci bir hayat verilebilmesi veya eski plastik şişelerden geri dönüştürülmüş polyester gibi malzemelerin kullanımının artırılmasını veya kullanılmış giysilerden geri dönüştürülmüş pamuk üretilebilmesini sağlayan kıyafet toplama projesini sunuyor.