Modada “Fashion Week” rüzgarı

Türk tasarımlarının öncü isimlerinden Özlem Süer, İlkbahar-Yaz 2021’koleksiyonu “Triyanda”yı bu yıl 15.si düzenlenen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 14 Ekim’de gerçekleştirdiği online defileyle moda dünyasına tanıttı. 2020 Mercedes Benz Fashion Week İstanbul

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Özlem Süer

ÖZLEM SÜER

Triyanda koleksiyonunda tarihi ve yeni modernin ilişkisini sembolize ederken, aynı zamanda ipek tafta, ipek organzelerin mat ve parlak ilişkisindeki ahengi bize anlatıyor. 31 tasarımcının birbirinden farklı koleksiyonları online olarak gerçekleştirilen defile, izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.

Farklı koleksiyonların büyük bir aşkla tanıtıldığı defiledeki tarzlara hep birlikte göz atalım.

Cihan Nacar

CİHAN NACAR

Cihan Nacar’ın ‘Aura’ adını verdiği 2021 İlkbahar- Yaz koleksiyonu defilesinde açılış ve kapanışı dünyaca ünlü top model Tülin Şahin yaptı. Soft ve naif renklerin hakim olduğu, romantik modellerin yer aldığı elbiseler göz doldurdu.

Çiğdem Akın

ÇİĞDEM AKIN

Akın’ın 2021 İlkbahar-Yaz koleksiyonu A-YİNE özgün, zamansız kadına ayna tutuyor. Bedeni saran yumuşak kıvrımlar, cesur dekolteler, özgür dans eden elbiseler kadını tamamlarken transparan dokunuşlarla onu yüceltiyor. Işıltılı parlak kumaşlar sezonun en çok tercih edilenleri arasında olacak.

Rasit Bağzıbağlı

RAŞİT BAZIBAĞLI

Raşit Bağzıbağlı 2020/21 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda şifon, ziberlin gibi zengin kumaşlar kullanılırken, koleksiyonda tasarımların korse detayları dikkat çekti.

Ünlü modacı saks, kırmızı, lila gibi pozitif renklerle rengârenk bir sonbahar-kış iddiası ile siyah ve beyaz rengin vazgeçilmezliğiyle bütünleştirdiği koleksiyonu ile fark yaratan tarzını ortaya koydu.

Miin by Kadir Kılıç

MİİN by Kadir Kılıç

“Her Şey Tek Bir An’ın İçinde Sessizce Oluyor” adlı koleksiyonu!

Siyahın farklı kumaş ve doku kombinasyonları kırmızı, gri ve süt kahvelerinin oluşturduğu kombinler, dünden bugüne ve yarına kadar uzanan MiiN kadın siluetleri.

Şortların ve asimetrik kesim tişörtler, boyundan gelen çantalar 2021 Yaz’ı modasının sinyallerini veriyor. Kış 2020 koleksiyonundan en sevdiğimiz klasikleşen Miin siyahlarında deri detaylar görüyoruz.

Mehtap Elaidi

MEHTAP ELAİDİ

Mehtap Elaidi #backtopointzero İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu sundu. Pandemiden sonra öze dönüşü ele alan Elaidi, tasarımlarında balon, pli, drape ve volan detaylarla öne çıktı.

Koleksiyonun en can alıcı noktası ise renklerin canlılığı ve soft geçişler olmasıydı. Defileyi izlerken renkler gözlerinizi kamaştırsa da, renklerin büyüsü yine her zaman olduğu gibi etkisi altına almayı başarıyor.

Özgür Masur

ÖZGÜR MASUR

Hiç bitmeyen bir yaz düşünün ve renklerin ruhu olduğunu hayal edin. Mercedes Benz Fashion Week’e damgasını vuran koleksiyonlardan birisi de Özgür Masur’un İlkbahar/Yaz 2021 prêt-à-couture koleksiyonuydu.

Işıldayan kumaşlar, drapeli silüetler, tül ve püskül detaylar koleksiyonun temelini oluştururken renkleri de bir o kadar vurgulanıyordu.

Hakaan Yıldırım

 

HAKAAN YILDIRIM

Femineni maskülenleştiren perspektif… Koleksiyonda vurgulanmak istenileni en güzel şekilde anlatan tasarımcılardan birisi de Hakan Yıldırım. Korselerin içindeki erkek çamaşırları, spor ayakkabılar ve topuklular.

Tek renk ve soft geçişlerin güçlü imajı bu sezonun geç kalınmışlıklarına vurgu yapıyor.

Tuvanam

TUVANAM

Etnik kültürlerin birleşiminden doğan akımlardan esinlenilerek oluşturulan koleksiyon, renk, doku, stil ve kumaşlarda Kuzey Afrika, Marakeş, egzotik Pasifik Adalar etkilerini barındırıyor.

25 parçadan oluşan Tuvanam SS 2021 Ready To Wear Collection, ipek alaşımlı koton, keten gibi doğal içerikli kumaşlarla, beyaz, ekru, kiremit kırmızı, mavi, yeşil ve hardal tonlarında, gündüzden geceye devam edilebilecek fonksiyonel tasarımlar sunuyor.

Nedo by Nedret Taciroğlu

NEDO by NEDRET TACİROĞLU

2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda poplin elbiselerden ipek organze ve şifona kadar uzanan bir yelpazede kokteyl ve parti elbiseleri yer alıyor.

Gözdenur Kılavuz

Moda Editörü

2020 Mercedes Benz Fashion Week İstanbul

She and Girls Kasım 2020 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde

 

 

SHE AND GIRLS BAHAR 2024