Besinler İlacınız Olsun

“Yanlış beslenme alışkanlıklarını düzeltmeye başlamalı, popüler fikirlerden olduğunca uzak durmalı ve sizin için en doğru olan ve yaşam boyu sürdürebileceğiniz kişisel bir beslenme tarzı oluşturmalısınız” uyarısıyla beslenme alışkanlıklarında doğru bilinen yanlışlar konusunda önemli bilgiler veren Diyetisyen Yasemin Çalışır ile çok keyifli bir röportaj yaptık. Diyetisyen Yasemin Çalışır.

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Unutmayın besinler ilacımızdır!

Beslenme hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için @healthybodywithyase instagramdan ulaşabilirsiniz.

Röportaj: Melek Şenol

Doğru bilinen beslenme yanlışları nelerdir?

Sabahları aç karnına limonlu su içersem yağ yakarım / Yanlış

Yağ kaybı için mucize bir besin bulunmamaktadır. Yağ kaybı ancak beslenme tedavisi ve fiziksel aktivitenin arttırılması ile mümkün olacaktır. Limonlu su içmek C vitamini alımına destek olabilir. Ancak aç karnına içtiğinizde asit düzeyinden dolayı mide hassasiyetine yol açabilmektedir.

Öğün atlayarak ve kendimi aç bırakarak daha hızlı kilo alabilirim / Yanlış

Sanılanın aksine öğün atlamak ve aç kalmak kilo alımı ile sonuçlanabilir. Çok düşük kalorili beslenme metabolizmayı yavaşlatır, tartıda görülen kilo kaybı yağdan değil, kas ve sıvı kaybı olmaktadır. Normal beslenme düzenine geri döndüğünüzde verdiğiniz kiloları misliyle geri almak kaçınılmaz sondur.

Ünlü Moda Tasarımcısından Büyük Davet

Sağlıklı beslenirken asla ekmek tüketmemeliyim / Yanlış

Sağlıklı beslenmeye başlayan birçok kişi ilk olarak ekmeği beslenmesinden çıkartmaktadır. Fazla kalori sadece karbonhidrattan gelmez, suçlu ekmek değildir. Beslenme programlarınızda ekmeğe yer verebilirsiniz, burada dikkat etmeniz gereken ekmeğin çeşidi ve ihtiyacınıza uygun olarak miktarıdır. Tam buğday, tam tahıl, çavdar unundan yapılmış ekmekleri günlük almanız gereken kaloriye uygun miktarlarda beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Çay, kahve suyun yerini tutar / Yanlış

Çay-kahve tüketiminin su yerine geçtiği düşünülmektedir ancak durum tam tersidir. Çay-kahve gibi içecekler vücuttan su atımına sebep olmaktadır. Günlük su tüketiminin gerekenden az miktarda olması, çok fazla çay-kahve tüketimi vücutta ödem problemi yaratabilir. Bu nedenle mümkünse her çay-kahve tüketimi sırasında bir bardak su içilmelidir.

Sağlıklı tatlı ne demek?

Karbonhidrat ve yağ içeriği sağlıklı gıdalardan oluşan kalorisi düşük, hafif atıştırmalıklara sağlıklı tatlı diyoruz. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama tatlısız yapamıyorum diyenleri yedikten sonra pişman etmeyen sağlıklı tatlılar sıklıkla tercih edilmekte.

Sağlıklı tatlı yapmanın püf noktaları nelerdir?

Sağlıklı tatlılarınızı daha lezzetli hale getirmenizi sağlayan püf noktalardan biri rafine şeker yerine doğal şeker içeren ürünlerin tercih edilmesi oluyor. Özellikle tat ve kıvam için olgunlaşmış muz, hurma, bal, pekmez, meyve gibi ürünler kullanabilirsiniz. Tarifi hazırlarken sütlü çikolata yerine bitter çikolata kullanabilirsiniz. Tariflerinize sağlıklı bir dokunuş yapmanızı sağlayacak bir diğer nokta beyaz un yerine yulaf, badem unu, karabuğday unu kullanımı olarak biliniyor.

Bizimle kendi beslenme alışkanlıklarınızı ve rutinlerinizi paylaşır mısınız?

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek ve kendimi zinde hissedebilmek için kendimi yormadan rutinler oluşturdum. Uyanır uyanmaz bir bardak su içerim. Güne kahvaltı ile başlarım kahvaltımı atlamamaya özen gösteririm. Vazgeçilmezim olan Türk kahvesi ve filtre kahveyi ara öğünlerime dahil ederim. Bol su tüketmeye ve fiziksel olarak aktif olmaya çalışırım. Gün sonuna doğru vücudumu gevşetebilmek için yoga yapmaya çalışırım. Uyku düzenime dikkat ederim.

Diyetisyen Yasemin Çalışır.

She and Girls Mayıs 2023 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde

SHE AND GIRLS DERGİ

She and Girl Kapak ECE CAM