
İpek kirpik, lifting, kaş tasarımı, kaş laminasyonu, cilt bakımı ve kalıcı makyaj uzmanı Nergis Mukhamet ile tüm güzellik işlemlerinin yapılma ve bakım aşamalarını konuştuk. Nergis Mukhamet Kalıcı Makyaj Uzmanı
“Kalıcı makyaj özellikle dipliner ve dudak renklendirme işlemi her kadının olmazsa olmazı derim. Çünkü her sabah kalkıp aynaya baktığımızda kendimizi güzel görmek mutluluk ve gün boyu motive veriyor.”
Röportaj: Banu Çelik

Nergis Mukhamet She and Girls Dergisi Kapak Röportajı
Öncelikle sizi daha yakından tanımak isteriz. Güzellik sektöründeki yolculuğunuz nasıl başladı, kendinizi ve yaptığınız işi kısaca tanıtır mısınız?
Ben Nergis, Özbekistanlıyım. 42 yaşındayım, 2 çocuk annesiyim. 13 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Güzellik sektöründe 16 yıldır hizmet veriyorum. Bu sektörde ilk kuaför olarak çalışmaya başladım. Zaman geçtikçe sektör geliştikçe ben de kendimi ipek kirpik, lifting, kaş tasarımı, kaş laminasyonu ve cilt bakımına yönelik geliştirmeye başladım. Kalıcı makyajı yaklaşık 4 yıldır yapıyorum.
“Permanent_Nergis” Instagram sayfanızda kalıcı makyaj ve kaş tasarımı üzerine birçok dönüşüm paylaşıyorsunuz. Bu platformu oluşturma sürecinizden ve aldığınız geri dönüşlerden bahseder misiniz?
Kalıcı makyaj yapmadan önce Nergis Lashes olarak sayfamı kullanıyordum. Başta çok memnundum yaptığım işlemlerden, yıllardır beni bırakmayan sadık danışanlarım var. Onlarla sohbet ettikçe onlar için daha kalıcı işlem yapıp daha da mutlu etmem gerektiğini anladım. 2021-2022 yılında Fery Güzellik Merkezi’nde çalışmaya ve kalıcı makyaj işlemlerini yapmaya başladım. Bana bu fırsatı veren Fery hanıma ve beni her konuda destekleyen hayat arkadaşım Ömer Gül’e minnettarım.

Nergis Mukhamet She and Girls Dergisi Kapak Röportajı
Kaş tasarımı yaparken yüz şekli, mimikler ve kişisel tarz gibi unsurları nasıl değerlendiriyorsunuz? Doğru kaş modelini belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Kalıcı makyaj özellikle dipliner ve dudak renklendirme işlemi her kadının olmazsa olmazı derim. Çünkü her sabah kalkıp aynaya baktığımızda kendimizi güzel görmek mutluluk ve gün boyu motive veriyor.
Kalıcı makyaj özellikle kaş, dudak ve eyeliner uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Bu işlemler kimler için uygundur ve ortalama kalıcılığı ne kadardır?
Kalıcı makyajı sağlıklı olan her kadın, genç kızlar 18 yaş itibarıyla yaşına göre abartmadan doğru pigment seçilerek, yapıldığı zaman hiç pişman olmadan 1 yılla 3 yıl arası kullanabilirler. Deri hastalıkları, egzama, kanser tedavisi gören, cilt problemleri için ilaç kullananlar yaptıramazlar.

Nergis Mukhamet She and Girls Dergisi Kapak Röportajı
Güzellik koçluğu kavramı son yıllarda daha çok öne çıkıyor. Sizin tanımınızla güzellik koçluğu nedir ve klasik güzellik uzmanlığından farkı ne?
Güzellik koçluğu ve güzellik uzmanlığı arasındaki fark hemen hemen aynı anlama geliyor. Sadece güzellik koçluğunda daha derin kapsamlı bütün olarak bakılıyor. Yani kişinin yüzüne bakıp ilk hangi işlemle başlaması gerektiğini, neler yapıldığında nasıl değişiklik olacağı ve nasıl daha sağlıklı olacağını söyleyerek ilerleniyor.
Danışanlarınız size en çok hangi güzellik sorunlarıyla başvuruyor? En çok tercih edilen uygulamalar hangileri?
Herkesin bir yüz ifadesi, mimikleri, kaş kemiği, kaş arasındaki mesafeye göre ve kişinin kendine yakıştıran modeli göz önünde bulundurup kaş tasarlanıp pudralama işlemi yapılabiliyor.
Sosyal medyada güzellik algısı bazen gerçek dışı standartlara evirilebiliyor. Siz bu konuda danışanlarınıza nasıl bir yaklaşım benimsiyorsunuz?
Gelen danışanlardan çok sorulan soru, genelde dudak renklendirmede hangi renk daha uygun olacağı, belli bir süre sonra rengi değişip değişmeyeceği oluyor.

Nergis Mukhamet She and Girls Dergisi Kapak Röportajı
Kalıcı makyaj işlemlerinden sonra bakım süreci oldukça önemli. Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenleri bizimle paylaşır mısınız?
Kalıcı makyaj işlem sonrası her bir işlemin dikkate edilmesi gereken kuralları var.
Kaş pudralama: Bir hafta sıcak duş, hamam, sauna, solaryum yasak. İlk 24 saat su değmemesi lazım ve kabuklanma döneminde kabuk soyulmaması gerekiyor
Dipliner: İlk 24 saat su değmiyor, dört gün göz merhemi sürülüyor. Bir hafta göz makyajı yapılmaması gerekiyor.
Dudak renklendirme: Yine aynı şekilde 24 saat su değmiyor. Bir hafta deniz, havuz, hamam, sauna, solaryum, buhar banyosu, yakın temas, öpme, öpüşme, yasak. Aynı gün diş fırçalanmıyor, altı gün boyunca uçuk hapı kullanılması ve en önemlisi sürekli vazelin ile nemlendirilmesi lazım.
Mesleğinizde sizi en çok motive eden ya da unutamadığınız bir danışan deneyimini bizimle paylaşır mısınız?
Mesleğimde beni en çok mutlu eden şey her aynaya baktıklarında mutlu olduklarında beni hatırlamaları. Çünkü her dokunduğum kadına imzamı atmış oluyorum.

Nergis Mukhamet She and Girls Dergisi Kapak Röportajı
Son olarak She and Girls okuyucularına özel, kaş bakımı ya da güzellik rutinlerine dair basit ama etkili bir öneriniz var mı?
She and Girls okuyucularına, doğallığın dışına çıkmamalarını, o anlık psikoloji ile yanlış ve gereksiz işlemler yapmamalarını, kaşı olanlar kaşlarının kıymetini bilip E vitamini ya da vazelin ile beslemelerini tavsiye ederim.
İletişim: 05375530684
Nergis Mukhamet Kalıcı Makyaj Uzmanı
She and Girls İlkbahar 2025 Sayısında Neler Var?
Alegra Benardete: “Nefes ve İyi Yaşam Yolculuğu”
Burcu Kartoz: “Üretkenliği Hayatınıza Odaklayın”
Yasemin Yeni: “Güzellik Dış Görünüşle Sınırlı Değildir”
Aylin Tunç: “Yoga Dini Bir Ritüel Değildir.”
Pınar Yazıcı: “Yaşam Amacınızın İzini Sürün”
Funda Alkan’dan “Güllerim Soldu”
Deniz Çakan: “Doğum Haritası Navigasyona Benzer”
Duygu Altuğ: “Rengine Güven Kuralları Yık!”
Arzu Yazıcı: “Her Eserim İzleyiciyle Bağ Kuruyor”
Merve Akçıl: “Tatlı Tüketerek Kilo Vermek Mümkün”
Aslı Sapmaz: “Yoga Zihni Kontrol Etme Sanatıdır”
Aleyna Aras: “Modellik Bir Sanat Biçimidir”
Özlem Kaptan: “Geçmişin Gölgesinde Yaşamayın”
Aycan Vatansever: “Harekete Geçmeye Hazır Olun”
Elif Melek Dursun Avcı: “Beslenmede Bir Doğru Yoktur”
Didem Yıldırım: “Obeziteyi Hastalık Olarak Kabul Etmeliyiz”
Selde Övgüm Değirmenci: “Doğru Nefesle Güçlü ve Huzurlu Ol”
Elif Sarıkaya: “Aşkın Yusuf Hali”