Avon 2023 güzellik trendlerini açıkladı!

2023 yılında kişisel bakım ve daha etkili görünümü destekleyen renkli kozmetik ön planda olacak. 2023 güzellik trendleri Avon

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Kozmetik sektöründe kişiselleştirilmiş ürünler göreceğiz. Parfüm alanında ise niş ve farklı koku kombinasyonlarına yeniden tanık olacağız.

Avon, 2023 yılının trendlerini açıkladı. Pandemi sonrası yaşam maliyeti krizinin etkisi kozmetik sektöründe de yoğun şekilde hissedildi. Tüketiciler, markaların ileri sürdüğü iddialara yönelik artık daha fazla kanıt talep ediyor. Bu da içerik odaklı ürünlerin yükselişine etki ediyor.

Avon Lov I U Kadın Parfüm 169.99 TL

Avon Global CMO’su (Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Üst Yöneticisi) Kristof Neirynck’in verdiği bilgiye göre; 2023 yılında güzellik, kişisel bakımda önemli bir rol oynayacak. 2023’te mikrobiyom, hormonlar, kişiselleştirilmiş vitaminler ve takviyelere odaklanan klinik cilt bakım ürünleriyle birlikte güzellik ve sağlığı da kapsayan ürünlerin yükselişte olması bekleniyor.

Bunun yanı sıra güzellik sektöründe de kişiselleştirmeye olanak tanıyan dijital araçlara yönelim söz konusu. Dünya genelinde ilgi görmeye başlayan sosyal satışın daha da artması ve iletişim, destek ve tavsiye odaklı yaklaşımını teknolojilerde de yaygınlaşması söz konusu.

2023’te renkli kozmetik öne çıkacak

2023 yılı, pandemi sonrası eski rutinlerinden sıkılmış ve en güncel trendleri takip etmeye hevesli kullanıcıların dönemi olacak. Renkli kozmetik kategorisindeki artış devam edecek. Kristof Neirynck, tüketicilerin, çok amaçlı ürünler, gelişen markalar veya tamamen yeni görünümlü markaları denemeye istekli olduğunu belirtiyor.

Neirynck, tüketicilerin sınırlı miktarda beceri gerektiren ancak etkileyici görünüşlerle duygularını ifade etmelerine olanak tanıyan yüksek etkili ürünleri aradığına da dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak, son birkaç yılda hızlı bir büyüme ivmesi kazanan yüz cilt bakımının bu yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

Cilt bakımına yönelik yenilikler çevre dostu, doğallık, zindelik ve çeşitlilik trendlerinden yararlanmaya devam ediyor. Kristof Neirynck’in verdiği bilgiye göre; stres, yorgunluk ve uyku eksikliği alanlarında sürekli bir odaklanma göreceğiz.

Ayrıca, tüketiciler kendilerini benzersiz ve ayırt edici yollarla ifade etmeye çalışırken, özellikle daha niş ve farklı koku kombinasyonları alanında, kokuların pandemi sonrası yeniden hayatımızdaki varlığını sürdüreceği görülüyor.

‘Ruj’ ekonomik belirsizlikte kendini şımartma yolu

Tüketiciler ‘temel’ tüketim ürünlerine öncelik veriyor ancak alışveriş yapmaktan da çekinmiyorlar. En kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla bulmak için yeniyi denemeye açık olan tüketici, ‘ne kadar pahalıysa o kadar kalitelidir’ fikrini de yeniden değerlendiriyor.

Avon Tinted Dudak Balmı Pink 67.99 TL

Kristof Neirynck “Ruj endeksi bize, ekonomik belirsizlik zamanlarında tüketicilerin kendilerini şımartmak için basit, uygun fiyatlı yollar aradıklarından dolayı ruj satışlarının arttığını gösteriyor. Güzellik markaları için, ürün performansı ve fiyatın bir bileşimi olan ürün değerini vurgulamak gerçekten önemlidir.

Tüketicilerin fayda sağlamadığı ürünlere para harcamaya tahammülü olmadığı bir dönemdeyiz, bu nedenle ürünlerinizin mükemmel performans sunduğunu vurgulamak ve kanıtlamak her zamankinden daha önemli” diyor.

2023 güzellik trendleri Avon

She and Girls Aralık 2022 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde

SHE AND GIRLS BAHAR 2024