Doğayı bilimle buluşturan marka “THE M”

The M Dermokozmetik markasının kurucusu Müge Uğurlu ile ölmez çiçeğinin cilde olan benzersiz etkilerini ve bu çiçekten esinlenerek ürettiği cilt bakım ürünlerini konuştuk… The M Dermokozmetik Dr. Müge Uğurlu

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Röportaj: Banu Çelik

Sizi biraz yakından tanıyabilir miyiz?

Ana uzmanlık dalım Radyoloji, aynı zamanda medikal estetik uygulayıcısıyım. Aromaterapi ve homeopati üzerine Türkiye’de ve yurt dışında eğitimler aldım. 2016 yılına kadar Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak çalıştım. 2018 yılında kendi ilaç firmamı kurdum.

Sanatın içinde yer almayı seviyorum. Yağlı boya resimlerlerimle ulusal ve uluslararası birçok sergiye katıldım. Otizm Güçlü Aile Derneğinin Bilim ve Sanat koordinatörlüğünü yapıyorum aynı zamanda gönüllüsüyüm. Resimlerimin satışından elde edilen geliri derneğimize bağışlıyorum.

The M Dermokozmetik

M Clinic Pharma firmasının kurucususunuz. Kendi firmanızı kurma fikri nasıl oluştu?

Pandemiden önce Almanya’dan Homeopatik ilaç getirtiyorduk. 2018 yılında ilk bu nedenle kurdum firmamı… Firma aynı zamanda The M Dermokozmetik ürünlerinin üretimini yapıyor.

Firmanızı kurduktan sonra The M doğal içerikli dermokozmetik markasını geliştirmişsiniz. Size bu konuda ilham veren neydi?

Bana ilham veren doğa ve tabii ki bilim oldu. Doğanın muhteşem zenginliğine ancak bilimin ışığında ulaşabiliriz.

Dermokozmetik markanızın özelliği ve ana etken maddesi nedir?

Doğal içerikli, vegan ve unisex ürünlerimiz. Hayvanlar üzerinde deney yapılmamıştır. Doğa dostuyuz. Tüm seride ana etken maddeyi ölmez çiçeğinin esansiyel yağı oluşturuyor. Bu yüzden Immortelle serisi dedik. Ancak ürün özelliğine göre başka etken maddeler de kullandık. Bunların hepsi bitkisel kaynaklı…

Immortelle/Ölmez Çiçeğinin neredeyse bir mucize olduğundan bahsediyorsunuz. Nedir bu çiçeği bu kadar eşsiz kılan?

Ben demiyorum :)) bilimsel araştırmalar söylüyor. Ürünün Ar-Ge çalışmalarından önce yüzlerce literatür taradım. Çiçeğin esansiyel yağının çalışmalarla kanıtlanmış kuvvetli antiaging, antioksidan, hücre yenileyici, antimikrobiyal, antiinflamatuar, akne izlerini azaltıcı etkisi mevcut.

Homeopati ve aromaterapi nedir? Aromaterapi de kullanılan yağ türlerinden bahsedebilir misiniz?

Homeopati bazı kaynaklarda alternatif tıp olarak geçer. Bana göre tıbbın alternatifi olmaz.

Homeopati de aromaterapi de modern tıbbı içine alan tedavi uygulamalarıdır. Bir uzmanlık alanı da değildir. Her hekimin her branşda eğitimlerini aldıktan sonra uygulayabileceği birer metoddur. Homeopati Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ikinci en yaygın tedavi sistemidir.

Tümüyle doğal yöntemleri kullanan hastaya bütünsel bir yaklaşım gerektiren tedavi şeklidir. Yüzyıllar önce Hipokrat homeopatinin temel prensibi olan benzerler yasasını ortaya koyarak ve insanın doğal kendi gücünün iyileşme için en önemli kaynak olduğunu söyleyerek homeopatiyi kullanan ilk hekimlerden olmuştur.

2022’ye damga vuracak saç modası ve tüyoları!

Dünya çapında homeopatinin ana işleyiş prensiplerini ise Alman hekim ve kimyager Samuel Hahnemann tanımlamıştır. Homeopatide tamamıyla doğal maddeler (bitkiler, mineraller, doku ekstreleri..) kullanılır.

Aromaterapi parfümlerde, mumlarda mekanları kokulandırmak için veya masajda kullandığımız yağların çok ötesinde tamamen doğal bir tedavi yöntemidir. Yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapinin günümüzdeki tıbbi ve dermokozmetik alandaki kullanımını ise Fransız Kimyager Dr. René-Maurice Gattefosse geliştirmiştir.

Aromaterapi, hem duygusal hem de fiziksel bulgular bir arada değerlendirilerek yani bütünsel yaklaşımla kişiye özel uygulanıldığı gibi sadece kişinin fiziksel bulguları göz önüne alınarak da oldukça geniş medikal kullanım alanına sahiptir. Aromaterapide yağlar bitkilerin; çiçek, yaprak, kök, tohum, kabuk, reçine gibi kısımlarından elde edilir.

Aromaterapide yağlar buhar Distilasyonu ile elde edilen esansiyel yağlar ve mekanik yöntemler (soğuk pres) ile elde edilen sabit yağlar olmak üzere ikiye ayrılır. Esansiyel yağlarda bitkinin en kıymetli etken maddeleri vardır ve güçlü içerikleri nedeniyle kullanılacak doz çok önemlidir. Bu yüzden esansiyel yağlar sadece doktor ve ecazcıların önerisi ile kullanılmalıdır.

The M Immortelle Serisinden bahseder misiniz? Hangi ürünlerden oluşuyor? İçerikleri itibariyle her cilt tipine uygun mu?

The M Immortelle serisi 6 üründen oluşuyor. Hepsinde ölmez çiçeğinin esansiyel yağı ve bunun yanı sıra ürün özelliğine göre kırmızı üzüm çekirdeğinden elde edilen resveratrol, buğdaydan elde edilen hyalüronik asit, nar çekirdeği extraktı, oloe vera ve bentonit kil bulunuyor.

Her cilt tipine uygun ve unisex formüle ettik. Kullanıcılar yüzlerce ürün arasında kaybolmasın istedik. Gerçek ihtiyaçlara yönelik az ve zengin içerikli ürünler geliştirdik.

Birçok marka ürünlerini cilt tipi ve yaş aralıklı olarak üretip satışa sunuyor. Sizce özellikle cilt bakımı kişiye özel olabilir mi? Markanızın bu konuda ne tür çalışmaları var?

Bunlar biraz ticari işler hiç bu soruya girip diğer markaları da kızdırmayalım derim.

Ürünlerinizi Türkiye haricinde başka ülkerlerde de satışa sunmayı düşünüyor musunuz?

Ürünlerimiz dünya standartlarında ve uluslararası geçerliliği olan tüm sertifikaları mevcut. İhracaat için de devam etmekte olan çalışmalarımız var. Etsy ve Ebay’ de mağazalarımız var. Yakında Amazon’da da mağazamız açılacak.

Son olarak yakında portföyünüze eklenecek yeni bir ürün serisi olacak mı?

Üzerinde çalıştığım bir kaç ürün var. Ancak bir ürünün oluşması kurallarına uygun yaparsanız hiç kolay değil… Zaman ve büyük emek istiyor.

The M ürün serisinin sadece bitkisel hoş kokusunu verebilmek için bile 4 ay çalıştık. Elbette ekip de şart. The M için deneyimli kimyagerler ve eczacılarla çalıştım hep. Yeni ürünler için de böyle olacak…

The M Dermokozmetik Dr. Müge Uğurlu

She and Girls Nisan 2022 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde

SHE AND GIRLS BAHAR 2024