Duygusal akışın rahat ve yumuşak olduğu bir döneme giriyoruz!

Aşkın, romantizmin ve güzelliklerin gezegeni Venüs, 25 Şubat tarihinde en rahat ettiği konuma, yani Balık burcuna geçti. 21 Mart’a kadar devam edecek bu süreçte; aşk ve ilişkiler, romantik bir havaya bürünüyor. Astrolojide mart ayında neler yaşanacak?

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Bu etkiyle duygularımızı sınırsızca gösterecek, sevgimizi karşılıksız sunmak isteyeceğiz. Hislerimizi yüceltecek, sevdiğimizi kimi zaman yere göğe sığdıramayacağız.

Aşkı idealize etme potansiyelimiz artacağından platonik aşkların gündeme gelmesi mümkün. Öte yandan Güneş’in de 20 Mart’a kadar Balık burcunda seyahat edeceğini düşünecek olursak; alma-verme dengemizde sınırların kalktığını fark edebiliriz.

Sevdiklerimiz için fazlaca özveride bulunabileceğimiz bir dönemde olacağımızı söyleyebilirim. Karşımızdaki kişilere anlayış göstermek, onlarla empati kurmak ve ılımlı bir yaklaşım sergilemek kolaylaşacaktır.

Elbette Balık burcunun gölge yönüyle duygusal anlamda değişkenlik göstermek ve akışa fazlaca kapılıp gerçeklikten kopmak mümkün. Bu noktada sınırları kontrolsüzce kaldırmamaya özen göstermeliyiz. Zira idealize ettiğimiz konularda hayal kırıklıkları yaşama ihtimalimiz de olabilir.

Mars, 4 Mart itibariyle nihayet Boğa yolculuğunu tamamlayıp İkizler burcuna geçiyor. Ayın genelinde mücadelemizi mantık çerçevesinde vermeyi deneyimleyeceğiz. Kendimizi ortaya koyarken bilgiyi kullanacak, sözlerle savunmaya geçeceğiz. Hızlıca karar alacağımız bu dönem fiziksel olarak da hareketli geçecek.

Aklımıza geleni hemen uygulamak isteyeceğiz. Kimi zaman davranışlarımızda kararsız kalabilir, değişken tavırlar sergileyebiliriz. Öte yandan eğitimle ilgili bir takım girişimlerde bulunmak söz konusu olabilir. Çabuk sinirlenebilir, sivri dilimizle dikkatleri üzerimize çekebiliriz. Bu noktada düşünmeden konuşmamaya özen göstermek gerekebilir. Aksi halde Balık yoğunluğuyla gelen kırılgan atmosfer, karşımızdaki kişiyi incitmemize neden olabilir.

13 Mart’ta 23 derece Balık burcunda bir yeni ay doğacak. Bu görünümün başrol oyuncuları Venüs ve Neptün gerek bedensel, gerekse ruhsal şifalanma adına atılabilecek yeni adımlara işaret ediyor. Özellikle Ay Düğümleriyle temas halinde olacak yeni ay, kadersel bazı şansları gündemimize getirebilir.

Ancak Neptün’ün etkisiyle belirsizlikler veya kafa karışıklıkları yaşayabiliriz. Önümüzü net olarak göremediğimiz düşüncesiyle kaygan bir zeminde ilerliyormuşuz hissine kapılabiliriz. Hayatı akışına bırakıp kabule geçme isteği duyabileceğimiz bu günlerde, gerçeklikten kopmamak önem kazanabilir.

Markab sabit yıldızı üzerinde netleşecek olan bu görünüm, zorlu koşullardan geçtikten sonra kazanabileceğimiz başarıya işaret ediyor. Demek oluyor ki; bir süredir zorlandığımız ve adeta kendi dünyalarımızda büyük sınavlardan geçtiğimiz konularda güç ve dirayet kazanabiliriz.

Öte yandan sezgileri kuvvetlendirdiğine, şans ve talih getirdiğine inanılan bu yıldızla yeni ayın kavuşması, bütüncül şifalanma adına da önemli fırsatlarla karşılaşma potansiyelini barındırıyor olabilir. Ancak yine de fiziksel ve mental sağlığımızın gereklerini yerine getirmemiz önem arz ediyor.

16 Mart tarihinde Merkür’ün bu alana kaymasıyla hayal gücümüz iyiden iyiye kuvvetlenecek. Bu nedenle Mart ayı boyunca sanatsal faaliyetlerde bulunmak; resim, müzik ve şiirle ilgilenmek adına oldukça uygun.

Ayrıca gökyüzündeki yoğun Balık teması dikkatimizi spiritüel konulara yönlendirebilir. Ruhsal konularla ilgilenebilir, meditatif çalışmalar yapabiliriz. İnancımıza göre dua etmek veya iç dünyamıza dönerek bilinç altı konulara odaklanmak isteyebiliriz.

Zihinsel olarak bütüne odaklanma ve evrensel bir bakış açısıyla konuları irdeleme isteği duyabiliriz. Bir takım yardım organizasyonlarında bulunmak adına uygun bir ay olmakla birlikte, başkalarına destek olmak bizi ruhen besleyebilir.

Balık burcundaki Merkür’ün etkisiyle iletişim konusunda hassasiyeti arttıracağından alınganlık gösterme potansiyelimiz de artabilir.

Kararlarımız mantıktan çok duygular ve sezgiler yönünde olabilir. Kimi zaman algı sorunları yaşayabilir, konsantre olmakta zorlanabiliriz. Fikirlerimizde çelişki yada değişimler söz konusu olabileceği gibi etkiye açık bir yapıya da bürünebiliriz.

20 Mart’ta Güneş’in Koç burcuna geçmesiyle astrolojik takvimde yeni bir yıla başlıyoruz!

Bahar ekinoksunun başlangıcı ve yeni filizlenmeye başlayan doğanın habercisi olan Koç burcu ile hareketleniyoruz. Hemen ardından Venüs’ün de bu alana geçmesiyle, atmosferdeki ateş enerjisini iyiden iyiye hissettirecek.

Tüm ikili ilişkiler ve arkadaşlıklarda özgüvenimizle dikkatleri üzerimize çekebiliriz. Ayrıca girişken ve net tavırlar sergileyebilir, duygularımızı direkt olarak ifade etmeyi tercih edebiliriz…

Sevgiyle…

Leyla Özlem Dölen

Astrolog

E-mail: leylaozlemdolen@hotmail.com
Instagram: @leylaozlemdolenastroloji
Twitter: leylaozlemdolenastroloji

Astrolojide mart ayında neler yaşanacak?

She and Girls Mart 2021 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde

SHE AND GIRLS BAHAR 2024