Doğal Gıdanın Sırrı!

“Doğal” ve “ Sağlıklı” beslenmenin ne kadar önemli olduğunu özellikle işinde bulunduğumuz pandemi günlerinde daha iyi anladık. Doğalım Onat Çiftliği Oya Anlar Onat

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Bu dönemde doğal ve güvenilir olana talep arttı da diyebiliriz. Tam da bu konuda hizmet vermeye başlayan “Doğalım Onat Çiftliği” kurucusu, Oya Anlat Onat ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik…

Röportaj: Banu Çelik

Oya Anlar Onat

Oya Anlar Onat’ı çok faal bir insan olarak tanıyoruz… Sizi özellikle yardım organizasyonlarında ve cemiyet hayatında çok görüyoruz. Okuyucularımız için biraz kendinizden bahseder misiniz?

Karadeniz’in incisi Ordu’da doğdum. Üniversite eğitimim için İstanbul’a geldim. Üniversite eğitimimin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuarında 2 sene yarı zamanlı şan eğitimi aldım.

20 seneye yakın kurumsal firmalara yurt içi, yurt dışı etkinlik organizasyonları düzenledim. 2001 senesinde evlendim, 18 yaşında Zeynep adında bir kızım var.

Sivil toplum örgütlerinde faal olarak çalışıyorum. Türk Böbrek Vakfı Mütevelli ve Sosyal Komite Üyesi aynı zamanda Çaba Derneği üyesiyim. Vehbi Koç Vakfı Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısıyım. Ayrıca “ Doğalım Onat Çiftliği “ markasının kurucusuyum.

Geçtiğimiz yıl ”Doğalım Onat Çiftliği” markanızı hayata geçirdiniz, doğal gıdaların satıldığı bu markanın oluşum aşamasını bizimle paylaşır mısınız?

Doğalım Onat Çiftliği’nin hikâyesi ve yolculuğu, bereketli toprakların ülkesinde 2017 yılında Alemdağ Reşadiye’deki Onat Çiftliği’nde başladı.

Girişimci ruhum her zaman üretmeye isteklidir. Kafamda devamlı projeler üretirim. O sene de çiftlikte elma ağaçlarımızın çok fazla ürün vermesinden dolayı eşe dosta elma sirkesi ve reçeli yaparak amatörce bu işe başladım.

Amatörce oldu ama çevremde çok yoğun ilgi gördü ve biz ürettiğimiz ürünlerin hepsini sattık, kazancımızın bir bölümünü de Türk Böbrek Vakfı’na bağışladık.

2020 yılı Mart ayında pandemi döneminde özellikle doğal ve sağlıklı gıdalara olan talep ve önem bir kez daha teyit edildi. Çok uzun süreler evlerde mahsur kalmamız, güvenli doğal gıdaya olan erişimimizi zorlaştırdı. Bu dönemde bir arkadaşımın teşviki ile doğal gıda satış işine girdim.

Doğalım Onat Çiftliği Ürünleri

Ürünleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ordu’da ailemin bir diğer işinin de fındık üretimi olmasından dolayı, ilk başta doğal tarım uygulayarak ürettiğimiz Ordu 1. kalite fındıklarımızı sizlerin ağız tadınıza uygun şekilde işleterek naturel, kavrulmuş, kıyılmış ve pikolo fındık, fındık unu, sütlü & kakaolu fındık krema çeşitleri beğeninize sunmaya karar verdik.

Daha sonra Aydın yöresinde zeytinyağı ve kuru incir üretimi yapan bir dostum ile işbirliği yaptık. Erken hasat/soğuk sıkım üretimimiz, bizi bu sene muhteşem iki ürün ile buluşturdu ( 0,2 asit, 351 polifenol ve 0,4 asit 180 polifenol).

Dalında kurutulmuş incir (afla toksin ve peroksit içermeyen yani dalında doğal olarak kurutulmuş), insan sağlığına faydası saymakla bitmeyecek soğuk sıkım incir çekirdeği yağı ve uzun senelerdir evimde güvenle kullandığım,

Kastamonu yöresinin üreticisi olan köklü bir markanın ürünlerini de ekleyerek (yine insan sağlığına faydası saymakla bitmeyecek siyah sarımsak, Ghee Yağ, tatlı biber ve domates salçası) ile Doğalım Onat Çiftliği ürün çeşitliliğini arttırdık.

Tabii ki markamızın ilk göz ağrısı elma sirkemiz her zaman olacak…

Bildiğiniz gibi 2020 yılı tüm dünya ile birlikte Türkiye için de zor bir yıl oldu. Siz bu süreyi nasıl geçiriyorsunuz?

İlk günlerde evde kalma sürecini ciddi bir endişe ile girdik. Bu sürecin ne kadar süreceği, nasıl devam edeceği ve nasıl vakit geçireceğimiz konusunda birçok endişelerim oldu. Fakat gördüm ki ailece böyle bir süreyi evde geçirmeye çok ihtiyacımız varmış.

İlk başta eşim ve kızım ile bol bol sohbet ettik, film & dizi izledik, puzzle yaptık. Birikmiş olan kitaplarımı okudum. Evde benim yapmam gereken birkaç işi tamamladım. Dernekler olarak yardım grupları oluşturduk, sağlık çalışanlarımıza ve ihtiyacı olan birçok vatandaşımıza yiyecek, giyecek, eşya ve maddi yardımlarımız oldu.

Bu dönemde özgürlüğümüzün ve sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Ev dışında maskeli, hijyen ve mesafe kurallarının bilincinde sosyalleşmeye çalışıyorum. Kendimin ve ailemin beslenmesine çok önem veriyorum. Eşimle her gün düzenli yürüyüş yapıyoruz. Kızım ile haftanın 2 günü pilates yapıyoruz.

Bu dönemde birçok işimizi online olarak yürütüyoruz. “Doğalım Onat Çiftliği” çok vaktimi alıyor. Markanın satış ve pazarlama, marka konumlanması, sosyal medya kullanımı, müşteri memnuniyeti olmak üzere her konusunun içinde olmaya çalışıyorum.

Girişimcilik sizin ruhunuzda var. Gençlere ve özellikle genç kadınlara neler önerirsiniz?

Bir dönem üniversite son sınıf ve mezun gençlerimize kariyer danışmanlığı da yaptım. Özellikle genç kadınların mutlaka meslek sahibi olmalarından yanayım.

Kesinlikle bir üniversite okumalılar. Mutlu olacakları, eğlenecekleri, keyif alacakları, pişmanlık duymayacakları bir bölüm tercih etmeliler.

Mutlaka bir kariyer yapmalılar. İster aile şirketinde, ister kurumsal şirkette, ister bireysel bir işte ama mutlaka çalışsınlar. Küçücük de olsa bir şey üretmek, satmak, yaratmak, planlamak hem psikolojik olarak hem motivasyon olarak insanın ruhuna çok iyi geliyor.

Ben bu dünyayı kadınların kurtaracağına inananlardanım.

Doğalım Onat Çiftliği Oya Anlar Onat

She and Girls Şubat 2021 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde!

SHE AND GIRLS BAHAR 2024