Gucci nasıl dünya markası oldu? Bir marka hikayesi

Guccio Gucci, House of Gucci’yi 1906’da Floransa’da bir saraciye dükkanı olarak kurdu. Guccio’nun ilk yeteneği deri ürünlerdeki zanaatkarlığından kaynaklanıyordu. Gucci tarihçesi

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

1920’lerde binicilere deri çantalar satarak ticaretine başladı ve müşterileri atlarla gerçekleşen ulaşım biçiminden, atsız arabalara geçiş yaparak terfi ettikçe lüks valizlerle ilerledi. 1938’de ise Guccio Gucci, ilk perakende mağazasını Roma’da Via Condotti‘de açtı.

1947’de hemen fark edilebilen Gucci ikonu, bambu saplı deri çanta oluşturuldu. 1950’lerde kırmızı çizgili örümcek ağlı ticari marka tanıtıldı. Deri parçalı deri makosen gibi bu da bir amblem haline geldi.

Gucci

1/2

Guccio Gucci klasiklerinin çoğunu 1950’lerin başında üretti; valiz, kravat, ayakkabı gibi ürünler ve bambu kulpa uygun meşhur el çantaları. 1953’te ölümünden sonra ailesi, Paris, Beverly Hills, Londra, Palm Beach, ve Tokyo’da mağazalar açarak müthiş başarılı şirketi yeni boyutlara taşıdı.

1960’lar Gucci İmparatorluğu’na artan şöhret getirisi. Grace Kelly, Peter Sellers ve Audrey Hepburn gibi Hollywood starları Gucci adını “şık” kelimesiyle eş anlamlı hale getirdi. Daha sonra “Jackie O” olarak tanınacak Gucci omuz çantasıyla fotoğraflanınca, Jackie Kennedy de buna yardımcı oldu. Şirket “GG” logosunu edindi. Gucci’nin hikayesi işte bu noktadan sonra tamamen efsane olma adımlarını attı.

Gucci,1990 senesinde yenilik ve geleneklerin çağ açan birleşimini, kadın giyimde adını duyuran tasarımcı Tom Ford ile alıcılarına yeniden sunmayı başardı. Gucci’de deneyimlediği yalnızca dört sene sonrasında, 1994 senesi ile baş tasarımcılık unvanını elde eden Tom Ford, Gucci’yi yeniden kaliteli ve şık kavramlarının en yükseğine çıkardı.

Gucci

2/2

Ünlü isimler, elit tabaka ve marka çalışmaları ile sesini duyuran büyük girişimler, bu markaya yenilik getirdi. Yüksek ve sivrilen topuklar ile metal eklentilerin olduğu tasarımlarla hareket kazandırılan ipek detaylı jarse elbiseler, Tom Ford’un eşsiz çalışmalarının simgeleri haline geldi.

Marka vizyonunun genişlemesi sonrasında, 1990’lı senelerin başlarında Safilo Group ile anlaşılarak, gözlük satışı için de lisans alındı. Birbirine geçen Gucci logosunun yer aldığı güneş gözlükleri üretildi. Gucci’nin bilinen müşterileri adına açtığı mağazalarda yerini aldı.

Business Week gazetesi, 2006 senesinin en çok satış yapan ikinci moda markası olarak Gucci’yi gösterdi. Bugün de dünyanın en çok satış yapan İtalyan markası olarak bilinmektedir. Gucci bugün, Fransız Pinault-Printemps-Redoute adında kurulan şirketler grubunun himayesi altındadır.

Dünyada toplam 425 mağazası olmakla birlikte, tasarımlarını franchise ve elit mağazalar içerisinde de satmaya devam etmektedir.

Gözdenur Kılavuz

Moda Editörü

Gucci tarihçesi

She and Girls Yaz 2020 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde!

SHE AND GIRLS BAHAR 2024