Kalıcı makyaj hakkında bilmeniz gereken 8 püf nokta

Kalıcı makyaj hakkında artık hepimiz bir şeyler biliyoruz. Peki bildiklerimiz ne kadar doğru? Kalıcı makyaj uygulaması yaptırmak istiyorsak nelere dikkat etmeliyiz? Kalıcı makyaj nedir ve nasıl uygulanır?

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Sizler için kalıcı makyaj uygulamalarını araştırdık. Eğer sizde kalıcı makyaj uygulaması yaptırmayı düşünüyorsanız yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz…

Kalıcı Makyaj Uygulaması Zararlı mı?

Kalıcı makyaj uygulaması, derimizin iki veya üç katman altındaki basal tabakaya yarı kalıcı bitkisel pigmenltler ve fda onaylı boyalarla yapılmaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı eğitim programlarında, eğitim almış uzmanlar tarafından uyguluma yapılmaktadır.

Uygulama yapan kişi insan anotomisi, sterilizasyon ve kişiden kişiye fark eden alerjik etkileri bilen biri olmalı ve bu kurallar çerçevesinde uygulama yapmalıdır. Doğru uygulayıcı, riski minimuma indirecektir.

Kalıcı Makyaj Uygulaması Ciltte Ne Kadar Kalır?

Kalıcı makyaj, tattoo gibi bir ömür boyu cildimizde kalacak ağır demir oksit içerikli boyalarla yapılmaz. Bu nedenle uygulandığı bölgeye göre 2 ile 5 yıl arasında cildimizde hafifleyerek kalmaya devam eder.

Kalıcı Makyaj Herkese Yapılabilir mi?

Her şey herkese yapılamayacağı gibi bu uygulamada herkese yapılamaz. Sağlık açısından diabet rahatsızlığı olanlar, kalp pili kullananlar, kan sulandırıcı ilaç içenler, psikolojik tedavi görenler, 18 yaşından küçük olanlar, antibiyotik kullananlar ve kanser tedavisi görenler bu uygulamayı yaptırmamalıdır.

Kalıcı Makyaj Uygulaması Ne İçin Yapılır?

Kalıcı makyaj uygulamasının asıl amacı, kusurlu bölgenin sağlıklı ve estetik bir görünme kavuşturulmasıdır. Örneğin; çıkmayan veya şekli bozuk bir kaş, renk pigmenti belirsiz bir dudak, cilltte lekelerin kapatılması, meme bölgesindeki aeroliasın yeniden yapılandırılması gibi birçok alanda onarıcı etki göstererek bizi mutlu eder. Tabii bu uygulamalar işin uzmanı tarafından yapılırsa…

Eski Kalıcı Makyajımdan Nasıl Kurtulurum?

Kalıcı makyaj uygulaması çok uzun yıllardır hayatımızda. Yıllar içinde her şey nasıl geliştiyse bu uygulamalardaki teknikler ve boyalar da çok değişti. Eski uygulamalarda kullanılan tasarımlar doğaldan uzak ve rengi çok değişen uygulamalardı.

Bu uygulamaların yerine yeni uygulamalar yaptırmak için önce eskisinden kurtulmak gerekiyor. Çözüm yok değil… Pigmentleri kusturan solüsyonlar ve lazerle silme işlemi yapılabiliyor. Bu işlemler 4 ya da 5 seans sürebiliyor.

Kalıcı Makyajda Farklı Teknikler Var mı?

Evet, örneğin kaşımızı yaptırmak istersek çok farklı teknikler kullanılabilir. Kıl tekniği, microblading, micropigmantasion, gölgelendirme, pudralama ve daha bir çoğu…

Hangisi bizim için en doğrusu? Kaşımızı yaptırırken neye dikkat etmeliyiz?

Çok kısaca anlatmak gerekirse; daha önce hiçbir işlem yaptırmadıysanız en doğal teknik olan kıl tekniğini uygulamalısınız. Eğer işlem görmüş bir kaş ise mutlaka cihaz kullanılması gerekir.

Kalıcı makyaj uygulayıcısının aynı zamanda çok iyi bir estetik bilgiye sahip olması gerekir. Uygulama yaptıracağımız bölgelerin belli oranları vardır. Örneğin; kaş uygulaması için belli kriterler mevcuttur. Bu oranları bilen ve çok iyi uygulayan uzmanlar olduğunu bilmeliyiz.

Dudak ve gözdeki eyeliner için de aynı oran kuralları geçerli. Uygulama öncesi bir ön çizim yapılır ve ona göre işlem başlatılır.

Kalıcı Makyaj Benim Tenimde Neden Uzun Süre Kalmıyor?

Bunun birçok sebebi olabilir. Uygulama yapan kişi doğru teknik kullanmamış olabilir. Siz uygulama sonrası bakımını yeteri kadar özenli yapmamış olabilirsiniz. Cilt tipiniz uygulamanın kalması için uygun olmayabilir. Eğer cildiniz çok yağlı bir ciltse ben de bu uygulamayı yaptırmanızı çok tavsiye etmiyorum.

Kalıcı Makyaj Uzmanı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bu konuda hizmet alacağınız kişinin eğitimini nereden aldığı, hangi malzemeleri kullandığı, sterilizasyonu ve önceki uygulamaları en önemli referanslar olacaktır.

Nilşah Arslan

Güzellik Editörü

Kalıcı makyaj nedir ve nasıl uygulanır?

She and Girls Haziran 2020 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde!

SHE AND GIRLS BAHAR 2024