Ünlü kuaför Salih Pehlivan 2020 yaz saç trendlerini açıkladı!

Türkiye’de kuaförlük mesleğini, düzenlediği şovlar, verdiği eğitimler ve markalarla yaptığı işbirlikleri ile ülkemizi kuaför sanatında uluslararası platformlara taşıyan Salih Pehlivan ile çok keyifli bir söyleşi yaptık. 2020 ilkbahar yaz saç modelleri

Instagram Hesabımız

Saç tasarımının trend modellerin yanı sıra, kişinin giydiği kıyafetten, beden ölçüsüne kadar tüm detayların ele alınıp, tasarımcının sanatını ortaya koymasının çok önemli olduğunu vurgulayan Salih Pehlivan 2020 saç trendleri hakkında bilgiler verdi.

Röportaj: Nilşah Arslan

Salih Pehlivan

Salih bey öncelikle sizi yakından tanıyabilir miyiz? Kuaför sektörüne ne zaman adım attınız? Biraz kendiniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tabiki. Bu ülkenin klasiği olan 12 yaşımda abim kuaför olduğu için kuaförlük mesleğine adım atmış olanlardanım. Dolayısıyla çocukluğumdan beri kuaförüm. 1980 yılında ilk işletmemi açtım ve şuan altı tane şubemiz bulunuyor. Dört şube direk merkeze bağlı olup iki şube franchise olarak hizmet vermektedir.

Ben abimden aldım mesleği, iş ortağım Adnan Serter babadan kuaför ve bizler çıraklıktan yetişmeyiz. En önemlisi bu ülkede ilk eğitim verenlerden biriyim. 90’lı yıllarda bizim ülkemizde ilk seminer ve şovlar yapmak bize nasip oldu. O yıllarda Loreal, Wella, Schwarzkopf ve başka firmalarla çalışmalarımızı yaptık. Yalnızca sahneye çıkıp insanlara bir ürün anlatmak değil, ürün üzerinde de teknik çalışmalar yapıp bilgi paylaşmaya başladık.

Çok şükür ki artık bizim ülkemizde mesleki bilgi paylaşımları oluyor. Kuaförler bireysel programlar yapıyor ve yüzlerce kuaförü bir araya getirip birçok bilgiyi paylaşıyorlar. Biz de ortağım Adnan Serter ile birlikte 2014 yılında, yılda iki kez ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış modasını tanıtmak için SP&AS Akademi eğitim kurumunu kurduk.

Akademik eğitimde 2020 İlkbahar yaz sezonu ne zaman tanıtacaksınız?

2014 yılından beri biz zaten kendi işletmelerimiz için yılda iki kez koleksiyon çalışması yapıyoruz ve bütün ekibimiz bundan çok faydalanıyor. Bu mantıkla dedik ki ekonomist eğitimlerimize seminerlerimize taşıyalım.

Nisan ve Ekim ayında Antalya’da yılda iki kez Türkiye’nin birçok yerinden ve aynı zamanda yurt dışından gelen kuaför misafirlerimizle bir araya geliyoruz. Saç kesimi, renkler gibi teknik çalışmalar ve aynı zamanda sektör ile ilgili her şeyi de paylaşıyoruz. Makyaj, mikroblading, ipek kirpik seminerleri yapıyoruz. Bir araya gelmişken üç gün süren toplantımızda kuaförlükle ilgili her şeyden bir bilgi aktarmaya çalışıyoruz.

Saç trendleri dünya genelinde ve Türkiye’de değişkenlikler gösteriyor. Siz saç trendlerini belirlerken nelerden etkileniyorsunuz? Size ne yön veriyor?

Çok doğru bir bakış açısı çünkü dört ayaklı aslında bu bana göre. Saç modasına yön veren çok büyük dört modacı var. Bunların her biri aslında başka bir yöne çekebiliyor trendi. O yüzden de armonik bir hava doğuyor aslında, çok çeşitlilik doğuyor. Tek bir moda ya da tek bir trend yok. Öne çıkan trendleri ülkemiz tercihlerine göre belirleyebiliyoruz. Uzun yıllardır da bu böyle ilerlemekte.

Bizim ülkemiz daha feminen işlemlerden hoşlanıyor. Biz her zaman, bir İngiltere’de daha geometrik ya da daha punklar tutulurken bir Fransız modasını her zaman Türk kuaförün ve Türk kadınının daha çok sevdiği ve uyguladığı bir modayı oluşturuyoruz.

Günümüzde de artık dünyanın her yerindeki bilgiye ulaşabiliyoruz. Bu yüzden de daha rahatladı çalışmalar. Tabi ki öne çıkan renkler, teknikler oluyor. Firmaların da kendi ürünlerini öne çıkarmak için hazırladıkları koleksiyonlarla o koleksiyonları ürettikleri tekniklerle yeni bir moda oluşuyor.

Aslında geçmiş yıllar harmanlanıp, teknik çalışmalarla modernize edilip uyarlanıyor. Bu da çok keyifli yani 90’lı yıllarda bir trend vardı, aslan başı diye adlandırdığımız. Uzun yıllardır da Türkiye ve birçok ülkede uzak kalınmış bir saç trendi. Tekrar geldi ama o yıllardaki gibi değil daha günümüze modernize edilmiş şekliyle.

Bana göre bu yılın en trend saç kesimi 90’lı yıllardan esinlenilmiş Dallas dizisindeki inanılmaz katlı saçlar. Bu günlerde yurt dışından gelen ve bu modadan dolayı saçına kıyım yapılmış bir müşterimle karşılaştım. Çok kolay bir saç kesimi değil aslında oldukça özen isteyen bir kesim.

Kısa Saç

Düzeltene kadar sıkıntılar yaşanıyor ama en belirgin özelliği katlı olması. Her zaman kısa saçlar, orta saçlar devam ederken ek saçlarla uzun saç trendi olabiliyor.

Uzun saçlarda da bana göre en büyük trend kuru kesimler. Artık hatta yadırganıyor kuru saç kesimi ama şuanda özellikle kısacık saçla gelen müşterimizi bir anda mikro kaynak ile uzun saçlı yapıyoruz. Burada en önemli şey saç kesimini çok iyi bilmek. Islak saç kesiminde farklı sonuçlar alınır, kuru saç kesiminde farklı sonuç alınır. Makas seçimini ona göre belirlemek ve eğitimini ona göre almak çok önemli.

2020 trendi saç kesiminde 90’lı yıllara gönderme yapıyoruz. Fakat daha doğal ve daha yumuşatılmış şekli ile. Saçlarımızı uzatabiliyoruz ama kuru saç kesimi yapabiliyoruz.

Peki saç renklendirmede ne gibi bir akım söz konusu?

Bu noktada çok önemli bir değişim var. Çok baskın olan kontras renkler şimdi uyumlu renklere dönüşecek. Yani zıt renkler yerine artık daha açık, yumuşak geçişler var. Ton dediğimiz aynı renklerin birden fazla kullanılması söz konusu.

Daha çok o gri etkisi, koyu zeminleri tabi ki görmeye devam edeceğiz çünkü bizim pigmentlerimize uygun. Sarışın olma istekleri devam edecek ama artık daha yumuşak daha uyumlu daha pastel tonlar ön planda.

Saç Rengi Tonları

2020 ilkbahar-yaz gelinlerimiz için ne tavsiye ediyorsunuz?

Harika! Çok yakın bir zamanda bir gelin dergisinin çekimlerini yaptım. Orada yaklaşık 15-20 tane gelin yorumladım. Gelin için bakış açım şöyle ki modacının yarattığı kıyafetin bedeni çok önemli. Eğer bir vücudu tamamen saran bir gelinlik varsa saçta da kuaförün ona göre seçim yapması gerekiyor.

Biraz medium hacim varsa saçta da medium seçim yapılması gerekiyor. Large bir gelinlik varsa large saç, x-large gelinlik varsa daha güçlü daha hacimli saç tasarlanması gerekiyor. Bir de bu yıl yine yarı açık ve açık saç gelinler çok fazla görülecek. Serbest saçlar daha sık uygulanacak.

Topuz üzeri taç beklentisi hareket eden doğal saçlarla yerini değiştirecek. Topuzlar elbette devam edecek, tercih edilen gelinliğe göre tasarım aslında değişebilecek. Özellikle straplez gelinliklerde açık saçlar çok fazla görülecek.

Gelin Saç Modelleri

Son olarak yılın modasıyla alakalı bizi aydınlatmak istediğiniz bir şey var mı?

Dalga yani perma demek istemiyorum ama kalıcı üç aylık dalgalar tekrar gündemde. Özellikle 2019’ da çok fazla çalışmasını yaptık. Kendi salonlarımızda hiç olmayan bir servisi dahil ettik. Hatırı sayılır derecede kasamıza katkısı oldu. Bu yıl daha fazla olacağına inanıyorum.

Dalgalı Saçlar

2020 ilkbahar yaz saç modelleri

She and Girls Mayıs 2020 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde!

SHE AND GIRLS BAHAR 2024