Nedir Bu Tomboy Tarzı! Tomboy Tarzının Olmazsa Olmazları Neler?

2019 TOMBOY AKIMI !
Yeni sezonda sıkça gördüğümüz tomboy stili aslında yıllardır trend olan bir akımdır. Bu trendi eğer moda dünyasının gerçekten içindeyseniz birçok yabancı moda tasarımcıların defilesinde görmüşsünüzdür. Gaultier’in ardından sonra Celine’nin tasarımcısı Phoebe Philo smokin pantolonu kadınsı bir çizgiyle yeniden yorumlarken, Stella McCartney XXL ceket kostümleri ile Balmain ise lame kostüm ve parlak siyah avangart smokinleri ile 2012 ilkbahar-yaz sezonunda erkeksi bir görüntüye daha sık rastlayacağımızın sinyallerini o zamandan vermişlerdi. 2019 Tomboy akımı

She and Girls Dergisi

Rihanna

Fransız Trend Ajansı Nelly Rodi’nin trendsetterlarından olan Vincent Gregoire ise ” Tomboy stili daha az etkileyici bir lükse olan ihtiyacı, ahlaki yargılara dönüşü temsil ediyor. Tomboy akımı, kadınların yalnızca topuklu ayakkabılar ve seksi kıyafetler ile başlayan bir akımdan ibaret olmadığını bir kez daha gün yüzüne çıkartıyor.” diyor. Yani tomboy stiline sahip kadınlar yalnızca bedeni ve kadınsılığı ile değil, kimliği, duruşu ile de kendini gösterebiliyor.
Ve şimdi bu akımdan olan ünlüleri inceleyelim ve tomboy yorumlarına göz atalım.

Rihanna

Cara Delevingne :Ünlü top model ve oyuncu olan Cara ise bu akımın içine çektiklerinden bence Cara tarz kimliğini bulmakta zorlanan isimlerden her akımın içinde yer alan Cara şimdilerde ise bu akımı hem seksi hem erkeksi kullananlardan.

Cara Delevingne

Alessandra Colombo: Ünlü İtalyan modacı, erkeksi tarzdaki pantolon ve gömlekleri, dar pantolonları, deri montları ve kısacık saçları ile erkeksi olduğu kadar kadınsı duruşun cazibe ve dişiliğini de taşımaktan geri kalmıyor.
Rihanna: Kesinlikle bu akımı başlatan öncü isimlerden biri Rihanna’dır.Daha çok gündeme saç stili ve tarzı ile manşetlerde yerini alırdı ve hala devam ediyor.

Rihanna

TOMBOY TARZININ OLMAZSA OLMAZLARI
-Yüksek belli pantolonlar,büyük beden ya da dökümlü gömlek ve kazaklar, dar paçalı pantolonlar ve blazer ceketler kombinlerinizin temel seçeneklerinden olmalı.
-Oxford stil ayakkabıları ve motorcu botları tercih edebilirsiniz.
-Mavi ve gri tonlarındaki kıyafetlere dolabınızda daha sık olmasına dikkat edin.
-Şık yada blazer ceketlerinizin altına kolsuz atletler giymeyi tercih edin.
-Gece çıkarken kravat takmak size erkeksi bir görünüm sağlarken, bu duruşu kadınsılıkla kırmızı bir rujla birleştirebilirsiniz.

-Timsah derisi bir el çantası olmazsa olmazlardandır.
-Erkek saati ve taşlı yüzük birlikteliğinden kopmayın.
-Diane Keaton’un 1977 yılında beyazperdede canlandırdığı “Annie Hall” karakterinin giydiği yelek, pantolon ve kravatlar size en büyük örnek olabilir.

2019 Tomboy akımı

SHE AND GIRLS BAHAR 2024